Αυτό είναι το νόημα της αληθινής αγάπης !!


Ποτέ δεν ένιωσα δημόσιος υπάλληλος και ξεκίνησα όπως χιλιάδες κληρικοί το ιερατικό στάδιο αγαπώντας την ιεροσύνη μου και θα εξακολουθήσω να το κάνω σε οποιοδήποτε οικονομικό,πολιτικό ή κοινωνικό καθεστώς. Επωφελήθηκα της συμφωνίας που είχε κάνει η Εκκλησία με το ελληνικό κράτος ,πληρωνόμουν σαν Δ.Υ. αλλά ποτέ το κράτος δεν με αντιμετώπισε ως τέτοιον και δεν ένιωσα στιγμή ότι τρώω ψωμί δωρεάν ή μου το χάρισε κανένας.Δεν έκανα λεφτά, δεν διήγα πολυτελή ζωή και ούτε έχω την δυνατότητα και προ πάντων την διάθεση να το κάνω. Υπήρξα όπως χιλιάδες ιερείς αντικείμενο φθόνου για την σταθερότητα του μηνιάτικου,ακόμα και από ανθρώπους που είναι κοντά στην εκκλησία, από ανθρώπους που είδαν όφελος από τους ιερείς και την εκκλησία ή από άλλους που αντικειμενικά και πέρα απ αυτή την ... δυσφορία πάνω στο ζήτημα μας αγαπάνε. Θέλω επίσης να πω ότι ο παπάς μπορεί να περάσει δύσκολα ,αλλά ποτέ δεν θα πεινάσει. Σε εποχές κρίσης και αμισθίας ο παπάς μεγάλωσε και σπούδασε και ανέδειξε υποδειγματικές οικογένειες. Αλίμονο στους απίστους που δεν θα επιβιώσουν ούτε μια μέρα.Λοιπόν αλλού οι μεμψιμοιρίες και τα μικροψυχία. Στον τάφο μας δεν θα χορέψετε ότι και να γίνει.

Όσο για σας που θέλετε να μας ξαναδείτε με τριμμένα ράσα και ανοιχτά ζεμπίλια για να χορταίνουμε με ζητιανεμένα πρόσφορα και κόλλυβα σας εύχομαι να μην δώσει ποτέ ο Θεός να χρειαστεί να χτυπήσετε την πόρτα μας για να τα μοιραστούμε. Γιατί είναι σιγουρο ότι δεν θα σας αποπέμψουμε, αλλά θα σας τα χαρίσουμε και αυτά. Θα είναι όμως πολύ σκληρό για σας γιατί θα είναι η μόνη πόρτα που θα βρείτε ανοιχτή. Αυτή που δείχνετε με το δάχτυλο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών κατ’ οίκον λόγω της χαλεπής Λοιμώξεως και της Προασπίσεως των Συνόρων της Πατρίδος μας