Ξεπούλησαν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με 153 «Ναι»


Η Μακεδονία επωλήθη. Η 25η Ιανουαρίου 2019 περνά στην ιστορία ως η ημέρα που 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου είπαν «ναι» στο  ξεπούλημα της Μακεδονικής γης και τις Μακεδονικής γλώσσας στους γείτονες Σκοπιανούς. 

Φαίνεται πως τα ανταλλάγματα και οι πιέσεις είναι ικανά να αλλάξουν ακόμη και την ιστορία. Κι αυτό για όσους δεν δεν ενδιαφέρονται για την πατρίδα και το έθνος είναι εύκολο. Σήμερα, τέσσερα ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, έρχεται μια ιστορική ψηφοφορία. Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι γεγονός. Οσα έκαναν οι πρόγονοί μας από αρχαιοτάτων ετών έως και έναν αιώνα πριν, δεν έχουν καμία σημασία. Σβήστηκαν μονοκονδυλιά από δύο υπογραφές των υπουργών Εξωτερικών.

Δεν τολμήσανε να κάνουν δημοψήφισμα γιατί ήξεραν ότι θα ηττηθούν.  Και ο λαός δε θα το ξεχάσει ποτέ.
Ετσι, σήμερα, ε 153 «Ναι» υπερψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, 146 ψήφισαν «όχι» ενώ «Παρών» έδωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.
Εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «Ναι» δήλωσαν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης, η Κατερίνα Παπακώστα καθώς και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Στη Βουλή δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης δήλωσε κατά την ψηφοφορία «Όχι στην προδοσία».
«Η ψήφος θεωρείται άκυρη» επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, προκαλώντας φωνασκίες και ύβρεις από τα έδρανα των χρυσαυγιτών.
«Ή θα σταματήσετε ή θα αποχωρήσετε από την αίθουσα» είπε ο Νίκος Βούτσης και υπογράμμισε: Αυτή η ψηφοφορία γίνεται για «ναι», «όχι», «παρών». Είπα να μπει μέσα ο κ. Μπαρμπαρούσης να προσμετρηθεί η ψήφος του. Ο βουλευτής είπε τελικά «όχι».
Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος καταψήφισε τη συμφωνία, να υψώσει πανό στην αίθουσα.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λαρίσης, πρώην ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, ψήφισε «Όχι». Επίσης «Όχι» ψήφισε ο Κώστας Ζουράρις, βουλευτής Θεσσαλονίκης, ο οποίος στην προηγούμενη ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είχε ψηφίσει «Ναι».

Μακεδονίας Πνοή - Ελλάδας Ιστορία



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών κατ’ οίκον λόγω της χαλεπής Λοιμώξεως και της Προασπίσεως των Συνόρων της Πατρίδος μας